ΑθλητικάΠρόσωπα

Γιάννης Λουκάς,ένας αθλητής δρόμων υπεραποστάσεων

Ο Γιάννης Λουκάς είναι αθλητής δρόμων υπεραποστάσεων του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «AΠΟΛΛΩΝ» Δυτικής Αττικής. Γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα και ζει στο Χαϊδάρι ,στη περιοχή της Γρηγορούσας.

Είναι πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδίκευση στους αθλητικούς δρόμους. Εργάζεται σήμερα ως προπονητής δρόμων ταχύτητας και αντοχής. Υπήρξε αθλητής κολύμβησης και μοντέρνου πεντάθλου αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια τον “κέρδισαν” οι αγώνες υπεραποστάσεων, στους οποίους και είναι πρωταθλητής σημειώνοντας τις παρακάτω επιτυχίες:

1η θέση στον Ευχίδειο Άθλο 107,5 χλμ. Πλαταιές – Δελφοί με 9 ώρες 40 λεπτά [2018]

1η θέση στον Σαρωνικό Δρόμο 63,4 χλμ. Ελευσίνα – Κινέτα – Ελευσίνα με 4 ώρες 45 λεπτά [2015]

1η θέση στον Πανελλήνιο Αγώνα 50 χλμ. Ψάθα – Αλεποχώρι με 3 ώρες 33 λεπτά [2016]

1η θέση στον Πανελλήνιο Αγώνα 50 χλμ. Ψάθα – Αλεποχώρι με 3 ώρες 29 λεπτά – 6η Καλύτερη Επίδοση στον κόσμο στην ηλικιακή κατηγορία 18-24 [2015]

Οι υπεραποστάσεις είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό άθλημα στο οποίο ολοένα και περισσότεροι αθλητές πλέον λαμβάνουν μέρος. Η επιτυχία στον αθλητισμό είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων.

Η φύση όμως του εν λόγω αθλήματος είναι τέτοια που η θέληση, η επιμονή και η άριστη προετοιμασία – προπόνηση είναι αναγκαίες άλλα όχι πάντα ικανές συνθήκες για να σε οδηγήσουν στην κορυφή.

Για να τερματίσει ένας αθλητής αντοχής απαιτείται εκτός από σωματική δύναμη και μεγάλη πνευματική και ψυχική δύναμη. Η κατάληξη μιας πολύωρης δοκιμασίας είναι ιδιαίτερα συγκινητική καθώς ο αθλητής αναλογίζεται τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκειά της, καλύπτοντας την απόσταση χιλιόμετρο προς χιλιόμετρο, λεπτό προς λεπτό.

Η στήλη εύχεται στον Γιάννη Λουκά να είναι πάντα υγιής, να “κερδίζει” τους μεγάλους αθλητικούς δρόμους και ταυτόχρονα να “κερδίζει” τους στόχους που θέτει στη ζωή του.

πηγή: https://www.athenswest.gr/athlorama/%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AC%CF%82/

 

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close