FeaturedΑθλητικάΣυνεντεύξεις

Ο υπεύθυνος των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του Θριάμβου Χαϊδαρίου κ. Κώστας Ζουμπουρίδης μιλά στο 24press.gr

Ο υπεύθυνος των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του Θριάμβου Χαϊδαρίου κ. Κώστας Ζουμπουρίδης μιλά στο 24press.gr , αναφερόμενος στην πορεία των ακαδημιών , στα προβλήματα , την υλικοτεχνική υποδομή , στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς τους γονείς των παιδιών .

Κύριε Ζουμπουρίδη πείτε μας για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Θριάμβου.

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και για την δυνατότητα που μας δίνετε, ως Ακαδημία του Θριάμβου Χαϊδαρίου, μέσα από την εφημερίδα σας, ώστε να «ακουστεί» η γνώμη και η θέση της οικογένειας του Θριάμβου Χαϊδαρίου.

Η πορεία των ακαδημιών του συλλόγου, μας βρίσκει στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας δεκαετίας. Αυτό είναι αποτέλεσμα επίμονων προσπαθειών από πλευράς διοικήσεων, τεχνικών διευθυντών, προπονητών, ποδοσφαιριστών, αλλά πολύ περισσότερο, των γονέων, που τίμησαν την ομάδα μας, φέρνοντας τα παιδιά τους κοντά μας, κάνοντας την ακαδημία μας, πρώτη σε αριθμό παιδιών, στην πόλη του Χαϊδαρίου.

Όπως σε κάθε ζωντανό οργανισμό, έτσι και σε εμάς, τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε σε αυτά τα δέκα χρόνια, μας έκαναν να προσπαθούμε περισσότερο κάθε χρονιά, για να πετύχουμε τους στόχους μας. Στα τμήματά μας, έχουμε παιδιά που έχουν γεννηθεί, από το 2000 έως και το 2013, είναι στελεχωμένα από διπλωματούχους προπονητές UEFA, που πρεσβεύουν τον υγιή αθλητισμό και την ψυχαγωγία των παιδιών, και όχι τον πρωταθλητισμό. (Εκτός των αγωνιστικών τμημάτων του εφηβικού και του παιδικού). Απόδειξη των όσων λέω, είναι η περσινή πορεία του εφηβικού τμήματος, το οποίο προκρίθηκε στις 8 καλύτερες ομάδες της Αττικής, όσο και η παρουσία του παιδικού τμήματος, στις 16 καλύτερες ομάδες της Αττικής, ταυτόχρονα.

Τι πρέπει να περιμένουν από εσάς οι γονείς που σας εμπιστεύονται τα παιδιά τους;

Η αρχική προσπάθειά μας, είναι σε συνεργασία με τους γονείς και τους προπονητές, να διαμορφώσουμε σωστούς ποδοσφαιρικούς χαρακτήρες. Το «χρώμα» της φανέλας, (σιέλ, κόκκινο, κίτρινο), είναι κάτι που θα το επιλέξει το παιδί, με τον γονιό του, αργότερα  στην ποδοσφαιρική του πορεία, και η δική μας ευθύνη είναι να του δώσουμε αρχές, έτσι ώστε άσχετα με την ομάδα που θα καταλήξει να παίζει μπάλα, να θυμάται με καμάρι και να αναπολεί την πορεία του μέσα από την ακαδημία μας (συμμετοχή σε εκδηλώσεις, εκδρομές, πάρτι και γενικά στις παράλληλες δραστηριότητες).

Τα παιδιά σήμερα έχουν δύσκολα προγράμματα. Σχολείο, ξένες γλώσσες, διάβασμα και άλλες δραστηριότητες. Η προπόνηση και οι αγώνες μπορούν να χωρέσουν στο πρόγραμμά τους; Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι ο αθλητισμός δεν είναι προτεραιότητα. Τι έχετε να τους πείτε;

Προτεραιότητα για εμάς, είναι το σχολείο και οι επιπλέον δραστηριότητες, που ορίζει ο κάθε γονιός για το παιδί του ξεχωριστά. Αν το διάβασμα και οι ξένες γλώσσες ή το φροντιστήριο του κάθε παιδιού, δεν ληφθούν υπόψη από την ομάδα μας, (αυτός είναι και ο λόγος που «αργεί», η ακαδημία μας, να παρουσιάσει το τελικό πρόγραμμα των προπονήσεων) τότε θα έχουμε υποσκάψει το μέλλον των αθλητών μας. Ο αθλητισμός, πρέπει να συμπληρώνει τις γνώσεις που αποκτά κάθε παιδί, και όχι να είναι τροχοπέδη του. Νους υγιής εν σώματι υγιές.

Τα μεγαλύτερα παιδιά της ακαδημίας, έχουν εύκολη πρόσβαση στην Α΄ ομάδα;

Μπορεί ένα παιδί 16-17 χρονών να ελπίζει ότι σύντομα θα ενταχθεί στην αντρική ομάδα;

Για πρώτη χρονιά φέτος, η ομάδα μας παρουσίασε 2 τμήματα εφηβικού, στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (ΕΠΣΑ), και μάλιστα, και τα 2 τμήματα  προκρίθηκαν στα γκρουπ των ισχυρών ομάδων. Ο στόχος μας επετεύχθη και τα παιδιά απέκτησαν εμπειρίες για να είναι πιο κοντά στην Α ομάδα, που βρίσκεται μόλις 10 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο του ομίλου της Α κατηγορίας. Το αριθμητικό αποτέλεσμα: 10 παιδιά, γεννημένα στις χρονολογίες 1999, 2000 και 2001, έχουν πάρει μέρος στους αγώνες της Α ομάδας μας και σε λίγο καιρό, αυτά τα παιδιά θα αποτελούν τον κορμό της.

Αν ο σωματότυπος  (για αποφυγή τραυματισμών), το ταλέντο και φυσικά η γνώμη των προπονητών του κάθε παιδιού, οδηγήσουν έναν αθλητή  στην πόρτα της Α ομάδας, τότε ναι ο προπονητής της Α ομάδας, θα έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τον παίχτη αυτόν.  Δεν κόβουμε τον δρόμο προς την Α ομάδα, κανενός αθλητή, μιας και το να παίζουν εκεί είναι ο …… στόχος μας !!!!

Τα αποτελέσματα και η  τελική κατάταξη των τμημάτων σας στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ, είναι ο μοναδικός δείκτης επιτυχίας για εσάς; Πότε αισθάνεστε ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται;

Όχι, η  κατάταξη των τμημάτων της ΕΠΣΑ, στα μικρά τμήματα δεν αποτελούν τον δείκτη επιτυχίας μιας ακαδημίας.

Όπως ανέφερα και στην αρχή της συζήτησής μας, η αύξηση του αριθμού των παιδιών σε όλα τα τμήματα της ακαδημίας, επιβεβαιώνουν και επιβραβεύουν την δουλειά που κάνουν οι προπονητές μας. Τα παιδιά αυτά, πρέπει να δείχνουν πρώτα ποδοσφαιρικό χαρακτήρα (δεν έχουν κερδίσει  αγώνες αν και θα μπορούσαν, με πάνω από 4 γκολ) σεβόμενοι τους αντίπαλους. Αυτά τα στοιχεία της ευγενούς άμιλλας θέλουμε να χαρακτηρίζουν τους αθλητές μας και όχι να «πορώνονται», από διοικητικούς και προπονητές, για τον διασυρμό του αντιπάλου. Τότε πραγματικά αισθάνομαι υπερήφανος και ικανοποιημένος, από την δουλειά που γίνεται !!!!!

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας επαρκούν; Έχετε καλή συνεργασία με τη  Δημοτική Αρχή και με τα άλλα σωματεία;

Γνωρίζω τα προβλήματα που έχουν όλες οι ακαδημίες των αθλητικών συλλόγων του δήμου μας, ως προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν σήμερα, λόγω της καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του Θριάμβου Χαϊδαρίου και των λοιπών συλλόγων. Το κλίμα αυτό, προσπαθούμε από κοινούνα το καλλιεργούμε και να το περάσουμε στις διοικήσεις των συλλόγων και στο Δήμο Χαϊδαρίου. Η έλλειψη των χώρων προπόνησης, για εμάς που έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό αθλητών, τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο βόλεϊ, είναι ένα γεγονός που προσπαθούμε να το διαχειριστούμε με τους υπεύθυνους.  Ευχόμαστε οι δεσμεύσεις των υπευθύνων του δήμου μας, να γίνουν πράξη και να συνεχίσουν να προσπαθούν με τον ίδιο ζήλο στην ολοκλήρωση του έργου των γηπέδων στο ΚΕΒΟΠ και στο Τάκης Χαραλαμπίδης, για να μην χρειαστεί να κάνουμε προπόνηση και την νέα χρονιά δύο και τρία τμήματα μαζί για 45 λεπτά, σε μισό γήπεδο!

Και τα δικά σας, τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα έχουν γίνει στον Θρίαμβο, μια άλλη εποχή βέβαια. Βλέποντας τους μικρούς ποδοσφαιριστές σας σήμερα, σας ξυπνάνε κάποιες ευχάριστες αναμνήσεις…

Πραγματικά, ο «ποδοσφαιρικός» μου πατέρας, ως άνθρωπος στις ακαδημίες είναι ο Σκίκος Κωνσταντίνος που κατάφερε με το αγνό αίσθημα της προσφοράς στα παιδιά του Θριάμβου, να μας κάνει να αγαπήσουμε το ποδόσφαιρο και το χώρο γύρω από την διοίκησή του. Ότι πρεσβεύουμε σήμερα, είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς που με πολύ υπομονή, πολλές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και με την βοήθεια των ανθρώπων που ήταν κατά καιρούς  κοντά στην ομάδα μας φέρνουν το αποτέλεσμα που βλέπετε τώρα. Νιώθω νοσταλγία, «ζηλεύω» τα παιδιά που έχουν την δυνατότητα να προπονηθούν και εύχομαι οι αλλαγές που θα γίνουν στους χώρους άθλησης, να βοηθήσουν σε αυτό …..

Πριν  μερικούς μήνες εξελέγη μια νέα, ισχυρή διοίκηση στο σωματείο σας με πρόεδρο τον Μιχάλη Θεοδοσιάδη.  Ποιο είναι το όραμα της Διοίκησης για την ακαδημία;

Μετά το πέρας των εκλογικών διαδικασιών, ο Θρίαμβος Χαϊδαρίου βγαίνει πιο δυνατός. Ο πρόεδρος έχει όραμα, εμπειρία και στόχους, όχι μόνο για την Α ομάδα, αλλά και για τις ακαδημίες. Το πλάνο ανάπτυξης και προώθησης παικτών στην Α ομάδα, αρχίζει να γίνεται πιο αισθητό στα γήπεδα του νομού Αττικής και ενώ όλοι περίμεναν την διάλυση και τον υποβιβασμό της ομάδας μας, εμείς είμαστε ενωμένοι και έτοιμοι να πρωταγωνιστούμε συνεχίζοντας την προσπάθειά μας και εκπληρώνοντας τους στόχους μας, να πάμε πιο ψηλά.

Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι άλλο;

Θα ήθελα να ευχηθώ υγεία, σε όλους τους αθλητές, όχι μόνο του Θριάμβου Χαϊδαρίου αλλά και όλων των ομάδων του Δήμου μας, για να μπορούν να νοιώσουν την χαρά του ευ’ αγωνίζεσθε. Σε όλους τους γονείς, θέλω να τους πω  να έχουν περίσσια υπομονή και μαζί μας να βοηθήσουν με τον τρόπο τους να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, σαν μια ομάδα. Τέλος, θα ήθελα να παροτρύνω εσάς να συνεχίσετε το έργο που ξεκινάτε δίνοντας βήμα και λόγο σε εμάς ως ακαδημίες, αλλά και στους γονείς των αθλητών μας  για να παρουσιάζονται απόψεις και προβλήματα, που στο μέτρο του δυνατού, να λύνονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα…

Κύριε Ζουμπουρίδη σας ευχαριστούμε πολύ

Tags
Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close